fbpx

Kitos naujienos

Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management (F&O) bei Business Central palyginimas

Ankščiau publikuotas rugpjūčio 8, 2019

Dynamics 365 – tai platforma, kuri apjungia pažangias verslo valdymo programas ir atliepia visus jūsų verslo aspektus. Ją sudaro CRM, ERP, Office, analitikos ir kiti įrankiai, kurie veikdami kartu sukuria vieningą, pažangų ir lengvai pritaikomą sprendimą. Tačiau Dynamics 365 sistemoje yra du verslo valdymo (ERP) sistemų pasirinkimai: Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management – F&SCM (buvusi F&O) ir Business Central (BC). Pasirinkti vieną iš šių sistemų gali būti sunku, nes sudėtinga suprasti visas Microsoft produktų savybes ir galimybes, specialiai nesigilinus į informaciją apie šias ERP sistemas:

Šiame straipsnyje palyginsime Dynamics 365 F&SCM ir Dynamics 365 BC sistemas bei pateiksime pagrindinius skirtumus. Tai esminiai veiksniai, kuriuos reikėtų apsvarstyti renkantis naują ERP sistemą savo įmonei.

Ką pasirinkti: Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management ar Business Central?

Esminis skirtumas yra tas, kad Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management turi daugiau integruotų įmonės funkcijų nei Business Central. Tai pagrindinis veiksnys, dėl kurio verta apsvarstyti Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management įmonėms, kurioms reikia išsamaus ir visapusiško ERP sprendimo.

Renkantis tarp F&SCM ir BC svarbiausia suprasti savo verslo poreikius, tikslus, reikalavimus ir ateities viziją. Skirtingos įmonės turi skirtingus poreikius ir pageidavimus, todėl nėra vieno universalaus sprendimo.

Workers check the performance of gadgets vector illustration

Kokie yra pagrindiniai skirtumai?

ERP sistemų skirtumai, kuriais galite vadovautis priimdami sprendimą:

  • Tikslinė rinka: F&SCM skirtas vidutinėms ir didelėms įmonėms, kurioms reikia galingo ir visapusiško ERP sprendimo, galinčio valdyti sudėtingas ir tarptautines operacijas. BC pritaikyta mažoms ir vidutinėms įmonėms, kurioms reikia lankstaus ir keičiamo ERP sprendimo, galinčio palaikyti įvairius verslo procesus.
  • Diegimo pasirinkimai: Tiek D365 F&SCM, tiek D365 BC siūlo diegimo debesyje ir serveriuose galimybes, todėl galite laisvai pasirinkti geriausiai jūsų infrastruktūrą ir pageidavimus atitinkantį variantą.
  • Vartotojo sąsaja: BC turi paprastą ir intuityvią sąsają, todėl joje lengva naršyti ir pritaikyti. Daugiau apie praktinį Business Central naudojimą galite paskaityti čia. Nors F&SCM siūlo sudėtingesnę ir kompleksiškesnę sąsają, kurioje yra daugiau funkcijų, mūsų patirtis rodo, kad sudėtinga dažniausiai atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Kasdienės funkcijos, kurias atlieka skirtingi žmonės, yra labiau koncentruotos ir darbuotojams lengviau orientuotis. Abi šios priemonės sklandžiai integruojamos su kitais Microsoft produktais, pvz., Office 365, Power BI, Teams ir kitais.
  • Funkcionalumas ir moduliai: BC apima pagrindines verslo funkcijas, tokias kaip finansai, pardavimai, pirkimai, atsargos, sandėliavimas, gamyba, platinimas ir projektų valdymas. F&SCM apima ne tik pagrindines funkcijas, bet ir platesnes ir išsamesnes funkcijas bei modulius, pavyzdžiui, finansų, tiekimo grandinės, gamybos, sandėlio, transporto, turto valdymo, žmogiškųjų išteklių ir prekybos. Ji taip pat turi daugiau konkrečioms pramonės šakoms, pavyzdžiui, automobilių, viešojo sektoriaus, sveikatos priežiūros ir švietimo, būdingų galimybių.
  • Dirbtinio intelekto gebėjimai: Debesyje diegiama BC turi galimybę naudoti keletą dirbtiniu intelektu paremtų sprendimų, tokių kaip pinigų srautų prognozė, pardavimų ir atsargų prognozė, pavėluotų mokėjimų prognozė, vaizdų atpažinimas, rinkodaros produktų aprašymų generavimas, banko sąskaitų suderinimas ir kt. D365 F&SCM taip pat gali pateikti pažangių įžvalgų, apibendrinančių kelis sistemos duomenų taškus, ir prognozuojamąją finansų, inventoriaus ir kt. analizę.

Palyginkite skirtumus

Išsamesnė šių dviejų verslo valdymo sistemų skirtumų analizė.


Dynamics 365 for Finance & Supply Chain Management

Business Central

Pozicionavimas

Integruota įmonių verslo platforma brandžioms, augančioms, ERP naudojančioms įmonėms.

Organizacijoms, kurios išaugo iš pradinio lygio apskaitos programinės įrangos.

Įmonių tipas

Vidutinės ir didelės organizacijos. Pritaikyta tarptautinio verslo plėtrai.

Tinka mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Gamybos pramonė

Palaiko apie 95 % gamybos valdymo funkcijų. Puikus pasirinkimas pavienei, linijinei ir procesinei gamybai.

Rekomenduojama naudoti pavienėje gamybos pramonėje.

Galimybės

Visiškai apima tradicinius pagalbinio biuro procesus, taip pat sklandžiai integruojasi su CRM, žmogiškųjų išteklių, klientų aptarnavimo, rinkodaros ir kitomis Dynamics 365 programomis.

Pagrindinės galimybės: sujungia finansus, pardavimus, pirkimus, atsargas, projektus, aptarnavimą ir operacijas. Papildomos galimybės paslaugų valdymo ir gamybos srityse su Premium paketu.

Mažiausias naudotojų skaičius

20

1

Operacijų skaičius

Rekomenduojama įmonėms, apdorojančioms šimtus tūkstančių operacijų.

Rekomenduojama įmonėms, apdorojančioms tūkstančius operacijų.

Atsargų valdymas

Rekomenduojama gamintojams, kuriems reikalingas aukštas atsargų valdymo lygis. Siūlomos papildomos funkcijos - palečių numerių ir valstybinių numerių sekimo funkcija. 

Pateikiamas serijos numeris, partijos numeris, pakuotės sekimas.

Verslo analitika

Įdiegta Power BI - daugybė analitinių ir ataskaitų teikimo funkcijų.

BI įrankiai apima ataskaitų rengimą, informacines lenteles ir ad hoc analizę.

Lokalizacija (daugiau apie lokalizaciją čia)

Lokalizuota 53 šalims, tačiau dauguma standartinių lokalizacijų neapima visų teisinių reikalavimų. Šias lokalizacijas turi palaikyti arba atlikti Microsoft partneris.

Microsoft ir partneriai sistemą pritaikė 172 šalyse, iš kurių 24-iose Microsoft, o kitose - Microsoft partneriai.

Licencijos kaina vienam naudotojui per mėnesį

Nuo 160 iki 200$ 

Nuo 60 iki 100$ 

Abu šie sprendimai yra patikimi ir veiksmingi verslo valdymo (ERP) sprendimai, galintys padėti optimizuoti jūsų verslo operacijas ir pasiekti jūsų tikslus. Jos nėra geresnės ar blogesnės viena už kitą, o veikia skirtingai ir tinkamos skirtingoms verslo rūšims.

Ši lentelė tikriausiai neatsakys į visus jūsų klausimus. Todėl geriausia aptarti Jūsų verslo poreikius ir ERP viziją su Dynamics 365 partneriu.

Susisiekite su mumis ir pasiūlysime geriausiai jums tinkantį variantą.

Užsisakykite nemokamą konsultaciją

Sukurkime pranašumą, kurio reikia Jūsų verslui!

contact

Send us a message