fbpx

Kitos naujienos

Kaip verslo analitika gali padėti mažmenininkams?

Klientas visada teisus. Tai pirmoji mažmeninės prekybos taisyklė, tiesa? Tačiau kaip žinoti ko nori jūsų klientas, dar prieš jam apie tai pagalvojus? Juk klientų ir rinkos poreikiai bei tendencijos nuolat kinta. Negana to, prekyboje yra begale kitų sričių, kurios reikalauja nuolatinės kontrolės ir analizės: klientų pasitenkinimas, prekybinio ploto efektyvumas, grąžinimo politika, atsargų valdymas, rinkodaros efektyvumas…

Mažmeninėje prekyboje tinkami duomenys tinkamu laiku padeda priimti pagrįstus ir efektyvius sprendimus. Deja, šių duomenų derinimas, analizė ir atvaizdavimas gali atrodyti tarsi neįmanoma užduotis norint gauti aiškų vaizdą apie tai, kas iš tiesų vyksta. Efektyvios verslo analitikos dėka tai padaryti tampa lengviau

Savaime suprantama, Jūs, kaip verslo savininkas, norite pasiekti didesnius pardavimus, sumažinti veiklos ir klientų pritraukimo išlaidas bei aptarnauti klientus pagal aukščiausius kokybės reikalavimus. Taigi, Power BI verslo analitika leidžia ne tik stebėti skirtingų procesų efektyvumą, bet ir kurti tikslesnes prognozes bei sudėtingus daugiamačius modelius, optimizuoti atsargas, kurti lojalumo ir paklausos skatinimo programas. Itin patogu tai, kad su Power BI duomenys aiškiai išdėstyti ir pateikiami lengvai suprantamoje panelėje (angl. „dashboard“). Naudojantis itin efektyvia, dirbtinio intelekto pagrindu sukurta interaktyviąja panele, analizuokite duomenis iš begalės skirtingų šaltinių viename lange.

Power BI mažmeninės prekybos panelė

Power BI prekybos efektyvumo panelė. Šaltinis: Microsoft Docs portal.

Štai keletas pavyzdžių kaip Power BI gali padėti mažmeninėje prekyboje:

Apyvartumas

Stebėkite apyvartumo rodiklius ir vertinkite tiek produktų perkamumo efektyvumą, tiek bendrą organizacijos ir pardavimų efektyvumą. Drąsiai žiūrėkite į ateitį remdamiesi patikimomis Power BI prognozėmis.

Skirtingi duomenų šaltiniai

Kontroliuokite, tvarkykite ir susiekite tarpusavyje skirtingus procesus iš skirtingų duomenų šaltinių. Nuo šiol visapusišką, centralizuotą ataskaitos vaizdą pasieksite tiesiai iš savo naršykles lango. Tad kurkite išsamias kasdienines, savaitines ir mėnesines ataskaitas viename lange.

Didelis duomenų kiekis

Lengvai integruokite didžiulius BIG-DATA duomenų kiekius su Power BI sistema. Nesunkiai apdorokite trilijonus eilučių ir petabaitus duomenų, su kuriais nesusidorotų dauguma kitų platformų. Atskleiskite BIG-DATA galią – gaukite tikslesnes prognozes ir geresnius sprendimus neribotu mastu.

Prekių lentynose MIN/MAX analizė

Automatizuokite atsargų papildymą analizuojant prekių likučius lentynose. Generuokite užsakymus priartėjus prie MIN ribos ir realiu laiku stebėkite ar neviršijate MAX ribos. Nuo šiol jokių „Out of Stock“ ir perteklinio prekių užsakymo.

Sezoniškumas

Dirbtinio intelekto pagalba nustatykite sezoninį indeksą – taip gaukite patikimas pardavimų prognozes įvertinant sezoniškumą. Būkite pasiruošę išaugusiai prekių paklausai užsisakydami papildomus sezoninių prekių kiekius.

Prekybos taškų lankomumas

Tiksliai žinokite santykį tarp prekybos taško lankytojų skaičiaus ir apsipirkusių žmonių skaičiaus. Įvertinkite vykstančių akcijų efektyvumą bei lankytojų reakciją į asortimento ar išdėstymo pokyčius.

Rinkodaros efektyvumas

Prisijunkite prie šimtų duomenų šaltinių ir lengvai stebėkite tiesioginės ir skaitmeninės reklamos efektyvumą. Vienoje vietoje matykite reklamos kampanijų rodiklius iš Facebook, Twitter, Google ir kt. šaltinių. Vertinkite klientų lojalumą analizuodami Klientų Rekomendavimo Indeksą (angl. Net Promoter Score, NET).

Prekių nurašymo efektyvumas

Analizuokite duomenis apie pasenusias arba sugadintas prekes, jų grupes ir gaukite įžvalgų apie tuos darbuotojus, kurie nurašo tokių prekių daugiausia. Turėdami objektyvią informaciją, efektyvinkite derybas su tiekėjais dėl nurašytų prekių kompensacijų.

Salės darbuotojų darbo efektyvumas.

Stebėkite pardavimų rezultatus ir tiksliai vertinkite kiekvieno darbuotojo efektyvumą. Paruoškite produktų pardavimų planą, nustatykite pagrįstus komandų, padalinių ir atskirų darbuotojų KPI. Galiausiai, atlikite padalinio, darbuotojo ar laikotarpio plano-fakto analizes, turėdami objektyvius vertinimus. Kolektyvo vieningai ir darniai kultūrai sukurti, įgalinkite sveiką konkurenciją panaudodami “gamification” metodus.

Tobulas įrankis mažmeninei prekybai yra čia!

Užtikrinkite savo sklandų verslo veikimą ir patikėkite sudėtingų duomenų apdorojimą Power BI analitiniam įrankiui. Begalę skirtingų ataskaitų pakeiskite viena centralizuota, pasiekiama tiesiai iš Jūsų naršyklės lango. Numatykite galimas rizikas ir žaibiškai reaguokite į nenuspėjamus pokyčius.

GO-ERP yra patyręs Microsoft Dynamics 365 verslo aplikacijų diegėjas. Turime įgūdžius ir išteklius vykdyti įvairios apimties projektus Lietuvoje, Europoje ir pasaulyje. Žinome, kaip užtikrinti sklandų ir efektyvų mažmeninės prekybos valdymą. Puikiai valdome BIG-DATA, Omnichannel bei išmanome el. prekybos subtilumus.

Susisiekite su mumis ir mes ne tik pasiūlysime geriausiai tinkantį Jūsų verslui sprendimą, pasirūpinsime Power BI integracija su šiuo metu Jūsų naudojamomis sistemomis, bet ir įgalinsime Jūsų vadovų komandą patiems rūpintis savo skyrių duomenų analitika.

Užsisakykite nemokamą konsultaciją

Sukurkime pranašumą, kurio reikia Jūsų verslui!

contact

Send us a message