fbpx

Kitos naujienos

Migracija į debesis – investicijų grąžos (ROI) padidinimas naudojant nenaudojamas kompiuterio programų licencijas

Perkeliant savo veiklą į debesis (angl. Cloud), organizacijos gali susidurti su nepanaudotų kompiuterinių programų licencijų, kurių nebereikia, pertekliumi. Šios licencijos gali reikšti dideles investicijas, tad gali kilti klausimas – ką daryti?

Šiame straipsnyje išnagrinėsime kai kurias organizacijoms perėjimo į debesijas galimybes, įskaitant galimybę parduoti nepanaudotas licencijas ir susigrąžinti kai kurias išlaidas.

Perskirstykite licencijas

Vienas iš būdų, kurį organizacijos gali apsvarstyti, yra perskirstyti licencijas kitiems organizacijos naudotojams, kuriems jų vis tiek gali prireikti. Tačiau daugelis debesyje veikiančių programų yra licencijuojamos prenumeratos pagrindu, tad senos programos gali būti nesuderinamos su debesų aplinka, todėl licencijas perskirstyti sunku.

Grąžinkite licencijas

Kita galimybė yra grąžinti nepanaudotas licencijas programinės įrangos pardavėjui, kad būtų grąžintos lėšos arba gautumėte kreditą. Daugelis programinės įrangos pardavėjų taiko griežtą licencijų grąžinimo politiką ir terminus. Vis dėlto, peržiūrėkite savo susitarimus su pardavėjais.

Parduokite nepanaudotas licencijas

Nepanaudotų licencijų pardavimas gali būti perspektyvus pasirinkimas organizacijoms, norinčioms susigrąžinti dalį savo investicijų į programinės įrangos licencijas. Šis metodas apima nepanaudotų licencijų pardavimą trečiosios šalies pardavėjui, kuris specializuojasi perkant ir perparduodant programinės įrangos licencijas. Šie pardavėjai gali pasiūlyti organizacijoms teisingą rinkos vertę už nepanaudotas licencijas, o tai gali padėti organizacijoms susigrąžinti kai kurias išlaidas.

Jei šios temos jums aktualios ir norite daugiau informacijos, susisiekite su mumis: info@go-erp.eu

Užsisakykite nemokamą konsultaciją

Sukurkime pranašumą, kurio reikia Jūsų verslui!

contact

Send us a message